PLETIVÁ

Klasické štvorhranné pletivá, pozinkované alebo poplastované?

Aký je rozdiel medzi pozinkovaným a poplastovaným pletivom? Tento článok Vám pomôže zorientovať sa. Klasické ... Pokračovať v čítaní >

Pletivo štvorhranné ZN+PVC

Aký je rozdiel medzi pozinkovaným a poplastovaným pletivom? Tento článok Vám pomôže zorientovať sa.

Klasické štvorhranné pletivo patrí medzi najpoužívanejší druh oplotenia. Pletivá vyrábame pre Vás z kvalitného drôtu už viac ako 40 rokov a preto vieme profesionálne pomôcť pri rozhodovaní.

Klasické štvorhranné pletivá

Klasické štvorhranné pletivo je veľmi flexibilné, variabilné, cenovo prijateľné a vyžaduje jednoduchú inštaláciu, čo je jednoznačne obrovským pozitívom. Pletivo je ideálne na inštaláciu v nerovnom teréne, na oplotenie záhrady, pozemku, na ohradenie domácich zvierat, hydiny.

Pletivá vyrábame v rôznych výškach a baleniach, vďaka ktorým si môžete vybrať najvhodnejší variant pre seba. Pletivá sú v štandardných výškach 1,0 m; 1,2 m; 1,5 m; 1,6 m; 1,8 m; ktoré vyrábame v balíkoch po 10 m; 15 m; 25 m a výšku 2,0 m iba v 25 m balíkoch.

Pri výškach 1,0 m a 1,2 m stačí použiť napínací drôt len v hornej a dolnej časti pletiva, pri ostatných výškach je nutné použiť napínací drôt aj v strede. Pri výške 2,0 m ak je predpoklad väčšieho zaťaženia napr. 95 % tieniaca sieť odporúčame napínať v 4 radoch.

Pozinkované pletivo VS poplastované pletivo

Najvýraznejší rozdiel medzi pozinkovaným a poplastovaným pletivom je ten, že poplastované pletivo je potiahnuté PVC vrstvou. Drôt pod PVC vrstvou je rovnako pozinkovaný avšak tenší ako iba pozinkované pletivo. Vďaka tomu je jednoduché určiť, ktorý z nich lepšie odoláva času a vplyvom počasia.

Pozinkované a poplastované pletivá sú si svojimi vlastnosťami veľmi podobné najmä z hľadiska ich dlhovekosti, sily a poskytujúcej bezpečnosti. Pri pozinkovanom pletive môžeme hovoriť o približne 10 a viac ročnej životnosti a pri poplastovanom pletive 15 rokov a viac. Tieto pletivá sú prakticky bezúdržbové, nevyžadujú si žiadnu starostlivosť a sú odolné voči hrdzaveniu a korózii. 

Pozinkované pletivo

Štandardne pozinkované pletivo má priemer drôtu 2,0 mm a veľkosť oka 60 x 60 mm. Vyrábame pletivá aj s hrúbkou drôtu 2,5 mm a 3,1 mm s okom 50 x 50 mm a oborové pletivo s hrúbkou drôtu 4,0 mm s okom 100 x 100 mm alebo 125 x 125 mm. Vďaka hrúbke drôtu poskytuje pletivo dostatočnú ochranu a pevnosť oplotenia.

Poplastované pletivo

Poplastované pletivo má viac farebných prevedení. Štandardne vyrábame v zelenej a v antracitovej farbe. Poplastované pletivo je možné vyrobiť aj základnej škále farieb žltá, hnedá, modrá, biela, čierna.

Priemer drôtu je pri poplastovanom pletive menší 1,65 mm + PVC vrstva, celkovo spolu 2,5 mm. Rovnako ako veľkosť oka 50 x 50 mm je menšia. Vďaka menšiemu priemeru oka 50 mm poskytuje väčšiu pevnosť a silu. 

Mohlo by vás zaujímať